سقف قیمتی کالاهای اساسی
همواره بخش زیادی از کالاهای اساسی در کشور از طریق واردات تامین میشود و قیمتها در این شرایط بهصورت جهانی مورد ارزیابی و محاسبه قرار خواهد گرفت. حال وزارت جهادکشاورزی سقف قیمتی کالاهای اساسی وارداتی در کشور را اعلام کردهاست. براین اساس به گزارش وزارت جهادکشاورزی، پیرو برگزاری جلسه کمیته ارزی (مشورتی) با حضور نماینده سازمان بازرسی کل کشور، مدیرانکل معاونت توسعه بازرگانی، سازمان حراست و دفتر بازرسی و ارزیابی عملکرد وزارت جهادکشاورزی و مسوولان اتحادیهها و انجمنهای بخشخصوصی فعال در زمینه تامین کالاهای اساسی، قیمتهای جهانی کالاها و نهادهها موردبررسی قرار گرفت و پس از ارزیابی و تایید معاونت توسعه بازرگانی وزارت جهادکشاورزی در راستای اعمال ماده۱۴ و ۱۵ قانون گمرکی، سقف قیمتی کالاها به شرح جداولی به آن مرجع اعلام (مشورتی) و جهت اعمال سیستمی در سامانه ثبتسفارشات ابلاغ شدهاست.
قیمت گندم و دانهها
براین اساس، قیمت هرتن گندم از روسیه و قزاقستان، ۳۰۹یورو، از فرانسه ۳۲۸یورو و قیمت هرتن گندم از آلمان ۳۳۲یورو خواهد بود. همچنین قیمت هر تن جو دامی از روسیه و قزاقستان ۲۷۰یورو و از آلمان و فرانسه ۲۹۹یورو اعلام شدهاست. براساس گزارش وزارت جهادکشاورزی، قیمت هر تن ذرت دامی روسیه ۳۰۵یورو، برزیل و آرژانتین ۳۳۰یورو و رومانی، صربستان، مولداوی، ترکیه و اوکراین نیز ۳۰۰یورو است. قیمت دانه سویا تراریخته و دانه سویا از برزیل، آمریکا، کانادا و آرژانتین، ۵۷۸یورو به ازای هر تن اعلام شدهاست.
براساس جدول منتشرشده توسط وزارت جهادکشاورزی، قیمت روغنخام کلزا از مبدا روسیه و قزاقستان (شمال) ۹۵۹یورو برای هرتن و از مبدا روسیه، ترکیه و اوکراین (جنوب)، ۹۷۷ یورو به ازای هر تن است. قیمت روغنخام از روسیه (شمال)، ۹۵۹یورو به ازای هرتن و از مبدا اوکراین-ترکیه، ۹۷۷یورو برای هرتن است. قیمت کنجاله سویا از برزیل و آرژانتین ۵۶۰یورو و از هند نیز ۵۱۶یورو برای هر تن اعلامشدهاست. براساس این گزارش قیمت کنجاله پنبه دانه از روسیه-قزاقستان، ازبکستان-جمهوریآذربایجان و ترکمنستان، ۳۳۰یورو برای هرتن است. قیمت کنجاله کلزا نیز از مبدا روسیه، قزاقستان، ازبکستان، جمهوریآذربایجان و ترکمنستان ۳۰۰یورو به ازای هرتن خواهد بود. قیمت روغن پالم از مبدا مالزی ۹۶۲یورو و از اندونزی ۹۸۱یورو اعلامشدهاست. قیمت روغن آفتابگردان از مبدا آرژانتین نیز ۱۰۱۰یورو برای هر تن است. قیمت روغن سویا نیز از مبدا برزیل، آرژانتین و روسیه به ترتیب ۹۱۷، ۹۲۳ و ۸۸۶یورو برای هرتن است.
قیمت انواع گوشتهای وارداتی
در این گزارش همچنین قیمت انواع گوشت از مبدا کشورهای مختلف ذکر شدهاست. براین اساس قیمت گوشت گوساله منجمد مخلوط، از مبدا برزیل ۷/ ۴دلار برای هر کیلو و قیمت گوشت گوساله منجمد سردست از این کشور ۵/ ۴دلار است. قطعات گوسفند بره منجمد ۵تکه و قطعات گوسفند بدون استخوان وکیوم از مغولستان به ترتیب ۴/ ۴ و ۷/ ۵دلار برای هر کیلو است. قیمت گوشت لاشه گوسفند و بره تازه (سرد) از رومانی ۵/ ۷دلار و قیمت گوشت زنده کشتاری از همین کشور ۲/ ۳دلار است. قیمت گوشت لاشه گوسفند و بره تازه از استرالیا نیز ۵/ ۸دلار اعلامشدهاست. گوشت گاو گوشتی، گوساله و گوساله بدون استخوان وکیوم از پاکستان به ترتیب ۴/ ۲ و ۳/ ۵دلار در هر کیلو قیمت دارد. قیمت گوسفند زنده کشتاری از قزاقستان نیز ۸/ ۲دلار اعلام شد. گوشت لاشه گوسفند و بره و گوشت زنده کشتاری از روسیه و حوزه cis نیز به ترتیب ۵/ ۶ و ۳دلار در هر کیلو است.
قیمت انواع برنج
در گزارش وزارت جهاد همچنین قیمت انواع برنج از کشورهای مختلف ذکرشدهاست. براین اساس برنج سفید ۱۰۰درصد گرید تایلندی ۵۸۰دلار در هر تن، قیمت برنج هومالی سفید تایلندی ۸۰۰دلار در هر تن، قیمت برنج ۱۱۲۱ بخاردهیشده پاکستانی ۱۳۳۰دلار، برنج ۱۱۲۱ سفید نیمپز پاکستانی ۱۳۲۰دلار، برنج ۱۱۲۱سفید پاکستانی ۱۳۰۰دلار و سوپر باسماتی سفید نیمپز از پاکستان ۱۳۰۰دلار است. البته از پاکستان برنجهای دیگری نیز به کشور وارد خواهد شد که هریک قیمتهای متنوعی نیز دارند. برای مثال برنج سوپر باسماتی سفید ۱۳۸۰دلار، باسماتی ۳۸۶سفید نیم پز ۹۰۵دلار و باسماتی ۳۸۶سفید نیز ۸۷۰دلار است. در این میان قیمت برنجهای هندوستانی نیز دیده میشود. براین اساس، قیمت یوسا سفید ۹۶هزار روپیه در هر تن، ۱۱۲۱ سفید دانهبلند هندی ۱۰۰هزار روپیه، شربتی سفید ۷۱هزار روپیه، ۱۱۲۱ بخاردهی شده ۱۰۴هزار روپیه، ۱۵۰۹سفید ۹۲هزار روپیه و ۱۱۲۱ سفید نیز ۹۵هزار روپیه است. برنج قهوهای ۱۱۲۱ هندوستان نیز ۷۹هزار روپیه و برنج قهوهای ۱۵۰۹ نیز ۷۵هزار روپیه قیمت دارد.