در تاریخ پرفراز و نشیب جمهوری اسلامی ایران، بخش خصوصی همواره در بزنگاههای حساس، از انقلاب تا دفاع مقدس، از تحریمهای اقتصادی تا همهگیری کرونا، بهسان یار و یاور مردم و حاکمیت، در میدان ایستاده و نقشآفرینی مسئولانهای از خود برجای گذاشته است. در بزنگاه دشوار جنگ 12روزه نیز این مسئولیت تاریخی بار دیگر بر دوش فعالان اقتصادی سنگینی کرد تا از یک طرف حامی مدافعان کشور باشد و از سوی دیگر، رسالت خود را با حفظ آرامش، تقویت همبستگی ملی و همراهی با تصمیمات کلان حاکمیت معنا کنند.
واقعیت آن است که در جنگی که طی ۱۲ روز بر ملت ایران تحمیل شد، ملت ایران با صبر و مقاومت جلوهای زیبا از همبستگی آحاد جامعه را به نمایش گذاشت. نباید فراموش کنیم، آنچه میتواند ضامن تابآوری ملی باشد، «اعتماد عمومی» و «رفتار مسئولانه» همه کنشگران اجتماعی و اقتصادی کشور است.
در شرایط دشوار، همواره چشم امید بسیاری از نهادهای مسئول به کارگران، کارآفرینان و بنگاههای اقتصادی است که در سختترین شرایط، نهتنها چراغ تولید را خاموش نمیکنند، بلکه با همت و تدبیر، به تثبیت امنیت روانی جامعه و پایداری زنجیره تامین یاری میرسانند. اقتصاد در بطن خود نیازمند اعتماد و ثبات است و در شرایط بحران، آرامسازی فضا بر عهده همانهایی است که در میدان عمل، سکاندار کارآفرینی، تولید و اشتغال هستند.
یکی از آفات بزرگ شرایط بحرانی، رواج شایعات، ایجا ترس و تشویش روانی در جامعه به ویژه محیط اقتصادی کشور است. بزرگنمایی تهدیدات و نشر بیرویه اخبار غیرموثق، بیش از آنکه کمکی به هوشیاری عمومی باشد، بنیان اعتماد را سست میکند و تصمیمگیریهای اقتصادی را به مخاطره میاندازد. از این رو، یکی از وظایف خطیر کارآفرینان و مدیران بنگاههای اقتصادی در بزنگاههای دشوار، کنترل و مدیریت این جوّ روانی در درون واحدهای خود و ترویج رفتار عقلانی در مواجهه با اخبار است.
سوء استفاده بعضی مهرههای دشمن در شرایط دفاع مقدس ۱۲روزه، اقدام بسیار خطرناکی بود که بعضاً شاهد آن بودیم.
همچنین باید یادآور شد که ایفای نقش مسئولیت اجتماعی، تنها به مشارکتهای مالی یا حمایتی محدود نمیشود. ترویج فرهنگ مقاومت و همگرایی، مقابله با مهرههای داخلی و خارجی دشمن، تقویت امید اجتماعی و حرکت در مسیر وحدت کلمه، همگی از جلوههای عینی مسئولیت اجتماعی کارآفرینان و بنگاههای اقتصادی هستند که باید به آنها اهتمام داشت.
خراسان رضوی به عنوان یکی از قطبهای مهم تولید و تجارت کشور، از دیرباز الگوی ایثار، مقاومت و عقلانیت در سپهر اقتصادی ایران بوده است. کارآفرینان و فعالان اقتصادی این استان نیز در جریان این جنگ و دفاع ۱۲ روزه، بار دیگر نشان دادند که روحیه ایثار و همراهی در ضمیر آنها نهادینه شده است.
در نهایت، این جنگ و بحران، آزمونی دیگر بود برای ارزیابی عمق بلوغ اقتصادی و اجتماعی فعالان بخش خصوصی. امید آنکه با درسآموزی از آن، بنای مستحکمتری از اقتصاد مقاومتی و مدیریت بحران در کشور بنا نهاده شود.
ثبت دیدگاه
مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰