• امروز : سه شنبه - 6 آذر - 1403
  • برابر با : Tuesday - 26 November - 2024
کل 4029 امروز 0
12
در دبیرخانه شورای گفت‎‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان صورت گرفت؛

بررسی مشکلات زیرساختی شهرک صنعتی توس مشهد

  • کد خبر : 7707
  • ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۲ - ۱۳:۰۵
بررسی مشکلات زیرساختی شهرک صنعتی توس مشهد
در چهارمین جلسه دبیرخانه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان در سال جاری، چالش‌ها و مشکلات شهرک صنعتی توس بررسی شد که از جمله آن می‌توان به ابهامات در ایجاد و جانمایی خط متروی مشهد-گلبهار در محل ایستگاه شهرک صنعتی توس و ورزشگاه ثامن، بررسی و رفع مشکل اسناد مالکیتی 40 واحد صنعتی فاز سه شهرک صنعتی توس و مشارکت و بازسازی جاده حسن‌آباد (از شهرک صنعتی توس به جاده شاندیز) و ساماندهی آن، واگذاری ایستگاه آتش‌نشانی شهرک به سازمان آتش‌نشانی مشهد و... اشاره کرد.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی، «علی‌اکبر لبافی»، رئیس این دبیرخانه در ابتدای جلسه اظهار کرد: باتوجه به شعار سال با عنوان رشد تولید و مهار تورم و اهمیت آن، موانع و مشکلات شهرک‌های صنعتی مشهد استخراج شد و در جلسه فعلی به دنبال بررسی مشکلات شهرک صنعتی توس مشهد هستیم. مشکلات و موانع این شهرک صنعتی در قالب  ۱۰ بند احصا گردیده و بررسی خواهد شد. گره‌گشایی برخی از این موارد با اصلاح رویه و برخی در سطح کلان قابل انجام است. درحال حاضر، مزیت های شهرک‌های صنعتی کمرنگ شده که می بایست در این خصوص تدبیر شود.

بررسی چندوچون بهره‌برداری خط متروی مشهد-گلبهار در محل ایستگاه شهرک صنعتی توس و ورزشگاه ثامن 

حبیب‌الله مقامی، مدیرعامل شرکت خدماتی شهرک صنعتی توس مشهد در خصوص دستور کار اول این نشست بیان کرد: در سال 1384 با تصویب شورای عالی ترافیک، عملیات احداث خط متروی مشهد- گلبهار آغاز شد که در این سال‌ها با فراز و فرودهای متعددی همراه بوده است. این خط از ایستگاه ملک‌آباد آغاز می‌شود و به سمت چناران و گلبهار می‌رود. براساس آخرین مکاتبات انجام شده، چهار ایستگاه برای این خط مترو پیش‌بینی شده است. نکته اینکه با اجرای آزادراه مشهد- چناران، این خط مترو میان آزادراه و شهرک صنعتی قرار خواهد گرفت و دسترسی به ایستگاه مترو نزدیک به ورزشگاه ثامن الائمه و شهرک را نخواهیم داشت. در جانمایی مترو بایستی زیرگذر و معبر زمینی در نظر گرفته و آزادراه به شکل روگذر باشد؛ اما باتوجه به اعتبار این پروژه، این امر امکان‌پذیر نیست.

وی ادامه داد: براساس آخرین نامه و درخواست پژمان‌فر، نماینده مشهد که به امضا دو وزیر وقت راه و شهرسازی رسیده، ایستگاه مترو شهرک صنعتی توس و شهرک ماشین ابزار باید احداث گردد.

سپس حسن راغبی، کارشناس شهرک صنعتی توس مشهد عنوان کرد: آزادراه مشهد- چناران زیر نظر آستان قدس رضوی در حال اجراست و به منظور دسترسی بهتر شهروندان به شهر جدید گلبهار ساخته می‌شود. آزادراه مشهد- چناران براساس طرح اولیه در مسیر فعلی درحال انجام است و در طرح سابق بایستی از باغات مسیر استفاده می‌شد که مشکلات خاص خود را داشت. نکته مهم اینکه با توجه به اجرای آزادراه، برای استفاده از متروی مشهد- گلبهار، باید از معبر زیرزمینی آزادراه مشهد-چناران دسترسی وجود داشته باشد که این امر هم اکنون امکان‌پذیر نیست.

زمان بهره‌برداری از متروی مشهد-گلبهار نامشخص است

کفاشان، مشاور و نماینده شرکت  عمران گلبهار نیز با اشاره به اینکه جانمایی جدیدی برای ایستگاه متروی مشهد-گلبهار در شهرک صنعتی توس مشهد و ماشین ابزار پیش‌بینی شده است، خاطرنشان کرد: نظر و گزارش نهایی مشاور در این خصوص به‌زودی ارسال خواهد شد. هزینه‌های احداث مترو بسیار زیاد است و زمان بهره‌برداری از آن مشخص نیست. سال گذشته برای متروی مشهد-گلبهار، تنها ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار تخصیص داده شد که این مبلغ در انتهای اسفندماه سال گذشته با اوراق سهام و تنزیل ۴۰ درصد اعطا گردید. با اختصاص تنها ۴۰ میلیارد تومان می‌توان سه متر از خط مترو را اجرایی کرد. برای اجرای این پروژه نیازمند اعتبار عظیمی هستیم که همت مسئولان استانی و حمایت رئیس جمهوری را می‌طلبد.

لبافی، رئیس دبیرخانه شورای گفت‌وگوی استان در این خصوص تاکید کرد: احداث ایستگاه مترو در نزدیکی شهرک صنعتی توس، راه‌حل بزرگی برای رفت‌وآمد کارکنان شهرک صنعتی و معضل ترافیک در غرب مشهد است. بایستی متولیان امر جانمایی و اندیشه‌های لازم را در این خصوص انجام دهند. نگرانی مدیرعامل شهرک صنعتی و متولیان در خصوص محل احداث یا عدم اجرای آن کاملا به‌جا است.

بررسی و رفع مشکل اسناد مالکیتی 40 واحد صنعتی فاز سه شهرک صنعتی توس

در ادامه این نشست، مقامی، مدیرعامل شرکت خدماتی شهرک صنعتی توس در تشریح دستور کار دوم این نشست بیان کرد: شرکت شهرک‌های صنعتی استان در سال 1385 زمینی را جهت احداث واحدهای صنعتی واگذار کرد که در سال‌های گذشته واحدهای صنعتی با مشکل سندهای مالکیتی این اراضی مواجه شدند. بدین ترتیب سرمایه فعالان اقتصادی بلاتکلیف باقی مانده است. شرکت شهرک‌های صنعتی زمینی را واگذار و مردم به استناد اعتبار آن در ساخت این واحدهای صنعتی سرمایه‌گذاری کرده‌اند؛ اما چرا سند مالکیتی صادر نمی‌شود؟ در سال رشد تولید و مهار تورم هستیم؛ اما روزانه به مشکلات فعالان اقتصادی افزوده می‌شود. اقدامات عملی نسبت به تغییر کاربری زمین انجام شده اما با تغییر مسئولین و گردش آنان، کار بی‌نتیجه مانده است.

تهاتر با اداره کل اوقاف خراسان رضوی

سپس شالفروشان، نماینده شرکت شهرک‌های صنعتی استان اظهار کرد: جلسات متعددی با اداره اوقاف برگزار شده تا زمینی برای تهاتر جایگزین شود؛ اما اداره اوقاف تاکنون توافقی با شرکت شهرک‌ها انجام نداده و پاسخی نمی‌دهد. ارزش‌گذاری زمین برای تهاتر به‌درستی انجام نشده است. اگر مشکل از سمت شرکت شهرک‌های صنعتی بوده و اداره اوقاف تهاتر را قبول کرده باشد، ظرف مدت چند ماه آینده مشکل اسناد ۴۰ واحد صنعتی رفع خواهد شد.

اعطاء 27.5 هکتار اراضی با کاربری زراعی به شرکت شهرک ها

در ادامه مجید ذاکری، معاون حقوقی اداره کل امور خیریه و اوقاف خراسان رضوی اظهار کرد: 27.5 هکتار اراضی موقوفه با کاربری زراعی به شرکت شهرک های استان واگذار شد. شرکت شهرک های صنعتی اقدام به قطعه بندی، تغییر کاربری به صنعتی و واگذاری به افراد نموده است و با توجه به این اقدامات مطابق با قوانین و مقررات می بایست حقوق موقوفه را پرداخت نماید تا سند اجاره نسبت به قطعات به صورت جداگانه به نام افرادی که شرکت شهرک های صنعتی به آن ها واگذار نموده صادر شود.

وی افزود: در سال 1397 طی مکاتباتی، اداره کل شرکت شهرکهای صنعتی استان اعلام نمود به دلیل مشکلات مالی جهت پرداخت هزینه های قانونی موقوفه، زمین به اداره اوقاف جهت هزینه ها معرفی شد که پس از کارشناسی های صورت گرفته اراضی شغل آباد مورد تایید قرار گرفت و صورت‌جلسه آن جهت اقدامات بعدی به شرکت شهرک های صنعتی استان ارسال شد، لیکن شرکت شهرک ها تاکنون به مکاتبات پاسخی نداده است.

لبافی در جمع‌بندی این موضوع اظهار کرد: توافق میان شرکت شهرک‌های صنعتی و اداره اوقاف استان انجام شد و ظرف سه ماه آینده، اقدامات قانونی به منظور تهاتر مورد تایید اداره کل اوقاف توسط شرکت شهرک‌های صنعتی استان، انجام شود و پس از صدور اسناد تفکیکی توسط اداره کل اوقاف شرکت شهرکهای صنعتی  نسبت به صدور اسناد 40 واحد صنعتی شهرک صنعتی توس اقدام نماید.

بازسازی جاده حسن‌آباد از سمت شهرک صنعتی توس به جاده شاندیز و ساماندهی تقاطع مربوطه

مقامی در خصوص بازسازی جاده حسن آباد به عنوان دستور کار سوم این جلسه عنوان کرد: در زمان استاندار سابق، و شهردار وقت مشهد، جاده حسن‌آباد از طرف شهرک صنعتی توس به سمت جاده شاندیز در دو باند و به طول دو کیلومتر در کمترین زمان ممکن (حدود پنج ماه) و با اعتبار 14 میلیارد تومان ساماندهی، بهسازی و آسفالت شد. این پروژه براساس توافق میان راه و شهرسازی، شهرداری مشهد و شرکت شهرک‌های صنعتی انجام گرفت. بعد از افتتاح و بهره‌برداری از آن، ادامه این جاده باقی ماند و اکنون، سرنوشت نامعلومی دارد. باتوجه به حجم رفت‌وآمد از این مسیر، استفاده شهرک صنعتی توس، پارک علم و فناوری و وجود ویژگی‌های منطقه گردشگری در این محدوده، بازسازی جاده و اصلاح شرایط آن امری ضروری است.

وی افزود: طول این جاده حدود شش کیلومتر بوده که در زمان سکان‌داری شهردار وقت، دو کیلومتر از این جاده بهسازی، ساماندهی و آسفالت شد. البته در صورت اجرای مترو و آزادراه به صورت همسطح، آسفالت جاده حسن آباد از دوش ما برداشته شده و هزینه‌ای نخواهد داشت. در صورت احداث پل غیرهمسطح، اعتبار مورد نیاز در سال جاری برای بازسازی جاده، ۷۸میلیارد تومان خواهد بود. سال گذشته اعتبار مورد نیاز برای بهسازی و آسفالت این جاده ۱۸ میلیارد بود اما باتوجه به وضعیت اقتصادی فعلی کشور به این رقم رسیده و در سال آینده به ۱۵۰ میلیارد تومان خواهد رسید.

سپس مرشد، دبیر کارگروه مالیاتی کمیسیون مالیات کار و تامین اجتماعی  اتاق بازرگانی عنوان کرد: تا زمانی که یک درصد از مالیات بر ارزش افزوده به شهرک‌های صنعتی تخصیص نیابد، شهرک‌های صنعتی برای بودجه و اعتبارات پروژه‌های عمرانی خود، گرفتار دعواهای ادارات و شرکت‌های دولتی خواهند بود.

محمود بنانژاد، دبیرکل خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی تاکید کرد: شهرداری وقت، در زمان اجرای این پروژه از محل درآمدی یک درصد از مالیات ارزش افزوده استفاده کرده است. اصل تعهد در این زمینه بر عهده راه و شهرسازی است.

جاده‌ حسن‌آباد در حریم شهرستان شاندیز است

شکوه میرشاهی، کارشناس استانداری خراسان رضوی نیز عنوان کرد: به لحاظ سیاسی، شهرک صنعتی توس در محدوده شاندیز است.  لذا به نظر می رسد باید از محل بودجه‌های عمرانی دولتی برای این پروژه استفاده شود.

در ادامه اصغری‌پور، نماینده معاونت شهرسازی شهرداری مشهد تاکید کرد: اگر شرکت شهرک‌ها سهم خود را از پروژه مذکور پرداخت نکرده باشد، شهرداری مشهد لزومی ندارد به ادامه این توافق بپردازد. این منطقه خارج از محدوده شهر مشهد است.

لبافی در ادامه تاکید نمود تعهدات مالی این تفاهم نامه توسط طرفین صورت پذیرفته است.

میرزایی، نماینده سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان نیز تصریح کرد: باتوجه به حریم طرقبه و شاندیز و سکان‌داری شهردار جدید مشهد، امکان تعامل فرا منطقه‌ای وجود دارد و بایستی از طریق اعتبارات کلان پیگیری شود. بهسازی جاده حسن‌آباد به طول شش کیلومتر در زمان آقای رزم حسینی استاندار وقت، و برحسب توافق‌نامه سه جانبه امضا شد. در قرارداد اولیه دو کیلومتر اول آن عملیاتی شد؛ اما برای ادامه این پروژه درحال حاضر به حدود ۱۳۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است.

اجرای پروژه با شهرداری مشهد است

اما احسان فرشته‌پور، رئیس اداره فنی راه و شهرسازی خراسان رضوی در این خصوص بیان کرد: براساس مطالعات و قرارداد با مشاور طرح برای پروژه بهسازی و آسفالت جاده حسن‌آباد، اجرای پروژه با شهرداری مشهد است و تصویب آن با اداره کل راهداری است.

وی افزود: پروژه‌های متعددی در شهر وجود دارد که به شبکه راه و حل معضل ترافیک مرتبط است. باوجود اقناع و وجود دلایل استنباطی محکم برای اجرای این پروژه‌ها، هنوز اعتبار لازم و دریافت سهم از پروژه‌های کلان دریافت نشده است. به همین خاطر پیشنهاد دوم مبنی بر گرفتن کد دولتی برای پروژه و استفاده از اعتبارات کلان، منطقی و انجام شدنی نیست.

سه پیشنهاد برای بهسازی و آسفالت جاده حسن‌آباد

سپس لبافی، رئیس دبیرخانه شورای گفت‌وگوی استان با بیان اینکه شهرداری در توافقنامه سه‌جانبه پیشین ضرر نکرده است، در جمع‌بندی این مبحث اظهار کرد: سه پیشنهاد برای ادامه این پروژه مطرح است که به شورای گفت‌وگوی استان ارسال خواهد شد. پیشنهاد نخست این است که توافق‌نامه اولیه و سه جانبه گذشته برای بهسازی و آسفالت 4 کیلومتر دیگر اجرایی شود. همچنین، می‌توان برای اخذ کد دولتی پروژه تلاش کرد تا از محل اعتبارات کلان برای آن استفاده شود. پیشنهاد سوم این است که شهرداری مشهد از محل مالیات بر ارزش افزوده که چهاردرصد آن سهم شهرداری است و از شهرک صنعتی دریافت می‌کند، به ادامه بهسازی و احداث جاده حسن‌آباد بپردازد. درصورت استفاده از بودجه و اعتبارات استانی باید با هم‌افزایی در این زمینه تصمیم‌‌گیری شود.

واگذاری ایستگاه آتش‌نشانی شهرک صنعتی توس به آتش‌نشانی مشهد

مقامی، مدیرعامل شرکت خدماتی شهرک صنعتی توس در تشریح دستور کار چهارم این جلسه گفت: باتوجه به سوابق گذشته در خصوص اطفای حریق و نیاز همیشگی شهرک صنعتی به ایستگاه آتش‌نشانی، ایستگاه آتش‌نشانی در شهرک صنعتی احداث و امکانات خوبی فراهم گردیده است. از سویی، در صورت حریق نیروهای آتش‌نشان از دیگر ایستگاه‌های اطراف به محل اعزام می‌شوند.

وی افزود: با توجه به صنایع شیمیایی در شهرک صنعتی، نگهداری و مدیریت آنان کار مشکلی است. ایستگاهی در نزدیکی شهرک صنعتی وجود دارد که شهرک صنعتی تمامی هزینه‌های نگهداری، امکانات و آموزش آن را به عهده می‌گیرد و از سازمان آتش‌نشانی مشهد درخواست دارد که مدیریت راهبردی آن را به عهده گیرد. شرکت شهرک‌ها متناسب با شرایط، امکانات مناسبی را برای آتش‌نشانی فراهم کرده است.

وی ادامه داد: نیروهای عملیاتی شهرک صنعتی آموزش‌های لازم در خصوص عملیات‌ها را ندارند. سیستم بیسیم میان نیروهای شهرک صنعتی و سازمان آتش‌نشانی در سال‌های گذشته راه ارتباطی میان آنان بود که درحال حاضر قطع شده است. از سویی، باتوجه به شرایط شهرک صنعتی و احتمال بروز حادثه در هر لحظه، امکان فرستادن نیرو برای آموزش به سازمان آتش‌نشانی نیست. در ایستگاه آتش‌نشانی شهرک صنعتی توس، دو دستگاه خودرو و یک دستگاه قدیمی فرسوده برای حریق وجود دارد. تامین هزینه برای تجهیزشدن ایستگاه توسط شهرک صنعتی انجام خواهد شد.

ایستگاه عملیاتی مجهز برای حریق در شهر مشهد وجود ندارد

آتشباد دوم امیر حسامی، رییس حوزه مدیرعامل سازمان آتش نشانی مشهد نیز با اشاره به اینکه حضور سازمان آتش‌نشانی خارج از محدوده شهری بدون مجوز از سوی مدیریت بحران شهر، غیرقانونی است، اظهار کرد: احداث ایستگاه آتش‌نشانی خارج از شهر مشهد با نظر شهردار و مسئولان مدیریت بحران شهر انجام می‌شود و احداث آن از موارد قانونی دارد. هر اتفاقی در شهرک‌های صنعتی رخ دهد، نیروهای آتش‌نشانی مشهد براساس استانداردهای بین‌المللی به سرعت در محل حادثه حضور پیدا می‌کنند. سازمان آتش‌نشانی امکان برگزاری کلاس، کارگاه‌ و ورکشاپ‌های آموزشی برای نیروهای شهرک صنعتی را داشته و موارد ایمنی را آموزش خواهد داد. این کلاس‌ها در محل آموزش‌های سازمان آتش‌نشانی مشهد برگزار خواهد شد.

وی افزود: ایستگاه آتش‌نشانی واقع در شهرک صنعتی توس براساس استاندارها ساخته شده و خدمات‌رسانی به تمامی این منطقه و وکیل‌آباد را انجام می‌دهد. برای بلعیده نشدن مجموعه‌های صنعتی در حریق، بایستی واحدهای صنعتی به ایمنی و پیشگیری روی بیاورند. هیچ‌گاه با نگاه عملیاتی نمی‌توان پیشگیری را انجام داد. استفاده درست از وسایل اطفاء حریق در زمان آتش سوزی در واحدهای صنعتی انجام نمی‌شود.

در ادامه، لبافی با بیان اینکه شهرک صنعتی توس از سازمان آتش‌نشانی مشهد تقاضا دارد که مدیریت ایستگاه آتش‌نشانی شهرک را به عهده بگیرد، عنوان کرد: باتوجه به آتش‌سوزی اخیر الکترواستیل و از دست رفتن 20 درصد ظرفیت تولید لوازم خانگی کشور در این حادثه، لزوم احداث ایستگاه آتش‌نشانی در شهرک صنعتی و تجهیز این ایستگاه از اهمیت بالایی برخوردار است. در همین راستا؛ پیشنهاد می‌گردد مدیریت ایستگاه شماره ۱۹ آتش‌نشانی (موسوم به ایستگاه آتش‌نشانی شهرک صنعتی توس) به عهده سازمان آتش‌نشانی مشهد قرار گیرد و هزینه‌های اداره، نگهداری، تجهیز و… بر عهده شهرک صنعتی باشد.

ضرورت نوسازی تجهیزات مخابراتی و ارتقاء خطوط ADSL تلفن و فیبر نوری در شهرک صنعتی توس 

مقامی در خصوص ضرورت نوسازی تجهیزات مخابراتی و ارتقاء خطوط ADSL تلفن و فیبر نوری در شهرک صنعتی توس، به عنوان پنجمین دستور کار این جلسه گفت: مخابرات در شهرک صنعتی با استفاده از فیبر نوری و به صورت ناقص خطوط مخابراتی احداث کرده است. کیفیت خدمات پشتیبانی و سایت مجموعه‌های صنعتی بسیار کاهش پیدا کرده است. همچنین در جاده منتهی به شهرک صنعتی توس، آنتن‌دهی ضعیف و در برخی از مواقع وجود ندارد. همچنین، شهرک صنعتی با مشکل قطعی خطوط ثابت تلفن، باتوجه به بارندگی و فرسودگی سیستم‌های موجود مواجه است. لذا پهنای باند بایستی اصلاح گردد.

سپس حامد خواستار، مدیر مخابرات مشهد اظهار کرد: کابل‌های مسی جوابگوی کیفیت سرویس نیستند. دنیا به سمت فیبر نوری رفته و چاره‌ای جزء استفاده از فیبرنوری وجود ندارد. تنها مخابراتی که اشتراک به مجموعه‌های صنعتی شهرک صنعتی اعطا کرده، مخابرات خراسان رضوی است. براساس قرارداد سال 1376 میان شهرک صنعتی و مخابرات خراسان رضوی، انشعاب به مجموعه‌های صنعتی اعطا شد اما 50 درصد هزینه انشعاب تاکنون پرداخت نشده است.

وی افزود: روش جدیدی برای حفاری وجود دارد که با حفاری کمی از پیاده رو، فیبر نوری گسترش و تمامی منطقه را پوشش می‌دهد. مشکل پهنای باند واحدهای صنعتی با پرداخت تنها یک میلیون تومان رفع می‌گردد.

در ادامه با توافقی که میان شهرک صنعتی توس و مخابرات منطقه ای خراسان رضوی حاصل شد، مقرر گردید هر واحد صنعتی با پرداخت یک میلیون تومان کیفیت پهنا و اینترنت مورد نیاز را دریافت کند. این توافق ظرف 10 روز آینده در قالب تفاهم‌نامه میان مخابرات و شرکت خدماتی توس منعقد خواهد شد.

ضرورت تامین برق و گاز پایدار در شهرک صنعتی توس

در ادامه این نشست، محمد مهدی عرب‌شاهی، کارشناس برآورد بار شرکت برق منطقه ای خراسان اظهار کرد: تامین برق در زمان پیک بار موضوعی سراسری است که به دلیل کمبود برق این اتفاق رخ می‌دهد. برق منطقه‌ای خراسان، براساس وظیفه قانونی خود حدود ۵۰ درصد تامین پست برای شهرک صنعتی توس را انجام داده است. این شهرک به پست 400 کیلوولت نیاز دارد. شهرک صنعتی براساس قانون بایستی 50 درصد سهم خود از پست‌های فوق‌العاده را بپردازد. این مسئله در ارتباط با دیگر شهرک‌های صنعتی مشهد نیز وجود دارد.

وی با اشاره به اینکه شرکت برق منطقه‌ای خراسان براساس قانون مجاز است در هر بسترسازی تا سقف 50 درصد مشارکت کند، خاطرنشان کرد: اگر رونق صنعت در شهرک‌ها صورت بگیرد، ظرفیت کم خواهد شد و تنها راه‌حل، مشارکت شهرک صنعتی در ایجاد بستر برای پست‌های قدرتی است.

در پایان این جلسه، لبافی، رئیس دبیرخانه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی گفت: اساساً ضوابط اجرایی بودجه در اولویت است. شرکت برق براساس مندرجات قانون، سهم خود را در زمینه پست‌های فوق العاده پرداخت کرده و شهرک شرکت‌ها نیز باید سهم خود را پرداخت نماید. در حال حاضر تامین اعتبار ۵۰ درصد از احداث پست‌های 400 کیلوولت باقی‌مانده است.

وی با بیان اینکه شهرک صنعتی دو مشکل در تامین برق دارد، افزود: تامین برق منوط به تامین گاز است. از سویی، در ضوابط اجرایی بودجه، شهرک صنعتی برای تامین برق مورد نیاز باید به صورت مشارکتی عمل کند. با اعلام آمادگی از سوی برق منطقه‌ای برای اجرای پست‌های 400 کیلوولتی، بخشی از این موضوع رفع گردید؛ اما شهرک‌های صنعتی منابع لازم برای مشارکت را ندارند. این موضوع از سوی دبیرخانه در سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان پیگیری می‌شود تا برای اعتبار مورد نیاز برای تامین 50 درصد سهم شرکت شهرک‌های صنعتی در پست‌های قدرتی 400 کیلوولتی مساعدت شود.

لبافی عنوان کرد: طبق آنچه در این جلسه مطرح شد، در شهرک‌های صنعتی حدود 25 مگابایت ظرفیت برق آماده برای ورود به مدار و استفاده وجود دارد ولیکن  بهره برداری از این ظرفیت نیازمند تامین گاز است. لازم است شرکت گاز خراسان رضوی این موضوع را با فوریت پیگیری کند. اگرچه انتقال گاز به این محدوده از عهده شرکت گاز خارج است؛ اما این موضوع بایستی به صورت ملی پیگیری شود.

لینک کوتاه : https://news.mccima.com/?p=7707

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 1در انتظار بررسی : 1انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.