• امروز : پنجشنبه - 22 شهریور - 1403
  • برابر با : Thursday - 12 September - 2024
کل 3726 امروز 0
2
در بیست و سومین جلسه هیات نمایندگان اتاق خراسان رضوی صورت گرفت؛

تبیین پتانسیل‌های مرکز داده و اطلاعات اقتصادی اتاق بازرگانی مشهد

  • کد خبر : 33738
  • ۰۳ شهریور ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۵
تبیین پتانسیل‌های مرکز داده و اطلاعات اقتصادی اتاق بازرگانی مشهد
در بیست و سومین جلسه هیأت نمایندگان دوره دهم اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی گزارشی از ابعاد و برخی جزئیات مرکز داده و اطلاعات اقتصادی اتاق مشهد ارائه گردید و اعضای هیات نمایندگان به تبادل نظر درباره آن پرداختند.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی مشهد، «محمدرضا توکلی زاده»، رئیس اتاق خراسان رضوی در بخش نخست این نشست به تبیین مباحث مطروحه در جلسه روسای اتاق‌های سراسر کشور پرداخت و اظهار کرد: در نشست اخیر روسای اتاق‌های بازرگانی کشور، بر ضرورت اتفاق نظر به منظور پیگیری موضوع صادرات و هم‌افزایی استان‌ها برای توسعه این بخش تاکید شد و در نهایت مقرر گردید هر استان به جمع بندی توانمندی‌های صادراتی خود و ارائه تصویری کلی از شرایط، ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های خطه خود بپردازد.

وی ادامه داد: بر این اساس، ما نیز در استان خراسان رضوی که یکی از استان‌های صادرات‌محور کشور به شمار می‌رود بایستی در این زمینه اقداماتی ویژه را در دستور کار قرار دهیم و با جمع‌بندی اطلاعات لازم و ارائه آن به اتاق ایران، در این مسیر به ایفای نقش خود بپردازیم. البته در حال حاضر پروژه ای پژوهشی در همین رابطه از سوی اتاق مشهد در دست اجرا است که خروجی آن می‌تواند تصویری ارزشمند از ظرفیت‌های تجاری استان ما را منعکس سازد و تحلیل کارآمدی نسبت به چشم‌انداز تجارت خراسان رضوی، ترسیم نماید.

وی افزود: شناسایی توانمندی تولیدی و صادراتی استان، پیش‌نیاز معرفی ظرفیت‌های موجود در استان‌ها مختلف است و می تواند شبکه ارتباطی موثری را میان بخش‌های مولد و صادراتی در کشور، ایجاد نماید.

توکلی زاده در بخش دیگری از سخنانش به نشست اخیر فعالان اقتصادی استان با اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس اشاره کرد و از برنامه‌ریزی برای دعوت از سایر کمیسیون‌های مجلس در ماه‌های آتی خبر داد. وی اذعان کرد: ضروری است در نشست با مسئولان و نمایندگان در سطح ملی، به طرح دغدغه‌ها و چالش‌های شاخص بخش خصوصی بپردازیم و طرح موضوعات در این نشست‌ها هدفمند باشد تا برآیند برگزاری چنین جلساتی، به نفع اقتصاد استان تمام شود.

«محمدحسین روشنک»، عضو هیات رئیسه اتاق خراسان رضوی نیز با اشاره به اهمیت تجمیع اطلاعات حوزه صادرات استان اذعان کرد: 10 سال پیش اتاق مشهد با همکاری اتحادیه صادرکنندگان استان، طرحی با موضوع توسعه صادرات و رفع موانع این حوزه ارائه کرد. این طرح که به مثابه نقشه راهی برای توسعه صادرات خراسان رضوی بود، پس از تکمیل، مسیر خود را در کارگروه‌های گوناگون استانی نیز طی کرد. در این طرح، به امکانات و شرایط استان و وظایف هر ارگان و سازمان در راستای توسعه صادرات اشاره شده بود. در واقع، پایه‌ریزی لازم در خصوص تجمیع اطلاعات حوزه صادرات استان در گذشته صورت گرفته است و این اطلاعات تهیه شده، در اختیار کمیسیون توسعه صادرات اتاق مشهد قرار گرفته است.

«حسین محمدیان»، رئیس کمیسیون توسعه صادرات اتاق مشهد نیز تاکید کرد که این کمیسیون با همکاری دانشگاه فردوسی، مطالعات و بررسی‌های گسترده‌ای در خصوص کشورهای هدف، بازارهای دارای پتانسیل برای انجام صادرات متنوع، محصولات صادراتی استان و… را آغاز نموده است.

ضرورت اتفاق نظر بخش خصوصی استان برای پیگیری چند دغدغه شاخص از مسئولان در سطح ملی

«علی کبیر»، دبیرکل اتاق بازرگانی خراسان رضوی نیز در ادامه این نشست با اشاره به برگزاری نشست‌ اخیر فعالان اقتصادی استان در اتاق مشهد با اعضای کمیسیون صنایع و معادن مجلس، از برگزاری احتمالی نشستی با اعضای کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در واپسین روزهای شهریور ماه امسال خبر داد و گفت: ضروری است در این جلسات هم‌اندیشی با مسئولان و نمایندگان مجلس که به منظور بیان دغدغه‌ها و مطالبه‌گری بخش خصوصی از مسئولان در سطح ملی برگزار می‌گردد، چند دغدغه شاخص استان را مطرح نموده و سپس، پیگیر به نتیجه رسیدن آن باشیم. به یاد داشته باشیم که در صورت تعدد موضوعات مطروحه و طرح درخواست‌های پُرشمار، ممکن است به نتیجه مطلوبی در رفع دغدغه‌هایی که قریب به اتفاق فعالان اقتصادی استان مبتلابه آن هستند؛ دست نیابیم.

تدوین اطلاعات بخش‌های مختلف اقتصادی در مرکز داده و اطلاعات اقتصادی اتاق مشهد

در بخش دیگری از این نشست، «شهرام عیدی زاده»، مدیر مرکز پژوهش‌های اتاق بازرگانی مشهد به ارائه گزارشی از ابعاد و زوایای مرکز داده و اطلاعات اقتصادی اتاق بازرگانی استان پرداخت و اظهار کرد: در مرکز داده و اطلاعات اقتصادی اتاق بازرگانی استان، آمارها و اطلاعات مربوط به هر یک از حوزه‌های اقتصاد کلان، بازرگانی خارجی، کشاورزی، صنعت و معدن و خدمات به صورت تفکیکی مندرج شده است.

وی افزود: در بخش کشاورزی، جزئیات مربوط به محصولات صادراتی هر یک از استان‌های کشورمان، میزان تولیدات، میزان صادرات و نوع محصول ذکر شده است و حتی می‌توان به بررسی مقایسه‌ای آنها پرداخت. همچنین، میزان تولیدات محصولات و ابعاد صادراتی آن و سایر اطلاعات در خصوص هر شهرستان استان قابل مشاهده است.

عیدی زاده با بیان اینکه تمامی آمار و اطلاعات مندرج در این مرکز، بر اساس آخرین داده‌های هر یک از مراجع مربوطه است، افزود: در بحث صنعت و معدن، بررسی شاخص‌های بخش صنعت در استان‌های مختلف، صورت گرفته است.

در ادامه، اعضای هیات نمایندگان اتاق مشهد پیشنهاد دادند تا گزارش مرکز پژوهش‌های اتاق در خصوص مرکز داده و اطلاعات اقتصادی، در جلسات هر یک از کمیسیون‌های تخصصی اتاق ارائه گردد.

همچنین، مقرر گردید نظرات اعضای کمیسیون‌ها طی فراخوانی از سوی مرکز پژوهش‌های اتاق مشهد، در خصوص اطلاعات مندرج در این مرکز، اخذ گردد.

«احمد اثنی عشری»، نایب رئیس اتاق خراسان رضوی پس از استماع گزارش مطروحه در خصوص مرکز داده و اطلاعات اقتصادی اتاق مشهد گفت: پیشنهاد می‌شود گزارش این مرکز به اتاق ایران و سایر اتاق‌های استانی ارائه گردد و حتی در صورت امکان، دسترسی آنان به اطلاعات این مرکز امکان‌پذیر گردد.

گفتنی است؛ در بخش دیگری از این نشست، گزارش حسابرس مستقل و بازرس سال مالی منتهی به 29 اسفندماه 1402 اتاق بازرگانی خراسان رضوی ارائه گردید و به اتفاق آراء به تصویب اعضای هیات نمایندگان رسید.

 

لینک کوتاه : https://news.mccima.com/?p=33738

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.