• امروز : پنجشنبه - 22 شهریور - 1403
  • برابر با : Thursday - 12 September - 2024
کل 3727 امروز 1
5
در نشست مشترک کمیسیون اقتصاد کلان و برنامه‌های راهبردی و دفتر کشاورزی اتاق بازرگانی مشهد مطرح شد

ضرورت توجه به زنجیره ارزش گیاهان دارویی در خراسان رضوی

  • کد خبر : 32138
  • ۱۹ تیر ۱۴۰۳ - ۱۴:۳۶
ضرورت توجه به زنجیره ارزش گیاهان دارویی در خراسان رضوی
نشست کمیسیون اقتصاد کلان و برنامه‌های راهبردی اتاق بازرگانی خراسان رضوی با همکاری دفتر کشاورزی این نهاد تشکلی و با حضور معاون وزیر جهاد کشاورزی برگزار شد. در این نشست، الزامات توسعه فعالیت‌ها در حوزه تولید و صادرات گیاهان دارویی و زنجیره ارزش این محصولات به عنوان یکی از موضوعات اولویت‌دار و پیشران اقتصادی استان به بحث و بررسی گذاشته شد.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی، «کیهان کاووسی»، رئیس کمیسیون اقتصاد کلان و برنامه‌های راهبردی اتاق بازرگانی مشهد در این نشست در خصوص طرح زنجیره ارزش گیاهان دارویی گزارشی ارائه کرد و به تبیین ابعاد و زوایای این طرح و الزامات و اقتضائات اجرای آن پرداخت.

وی در ادامه اظهار کرد: در کمیسیون اقتصاد کلان و برنامه های راهبردی اتاق بازرگانی خراسان رضوی تاکید شد تا چند طرح پیشران اقتصادی به منظور دستیابی به رشد اقتصادی در استان شکل بگیرد. به دنبال آن، 12 طرح پیشران اقتصادی از سوی کمیسیون‌های اتاق پیشنهاد شد که یکی از این طرح‌ها، توسعه زنجیره گیاهان دارویی بود.

وی با اشاره به اهداف کلان این طرح گفت: خلق ثروت، ایجاد زنجیره ارزش آفرین در گیاهان دارویی و افزایش سهم بازار در عرصه جهانی بخشی از اهداف این طرح است.‌

کاووسی تاکید کرد: خراسان رضوی از هر منظری بهترین انتخاب برای اجرای طرح گیاهان دارویی است؛ خراسان رضوی از طرفی با کمبود منابع آبی در بخش کشاورزی روبروست و از طرف دیگر اقلیمی مستعد با تنوع ژنتیکی زیاد است. شبکه‌ای از متخصصان نیز در مرکز تحقیقاتی و دانشگاهی استان حضور دارند که تبدیل خراسان به هاب گیاهان دارویی را ضروری می‌کند.

رئیس کمیسیون اقتصاد کلان و برنامه‌های راهبردی اتاق بازرگانی مشهد با بیان اینکه بازار گیاهان دارویی در بازار بین‌المللی گردش مالی 270 میلیارد دلاری دارد که از افق در حال رشدی برخوردار است، خاطرنشان کرد: در سال 2022 بازار گیاهان دارویی رقم 257 میلیارد دلاری داشت که سهم کشور ما علیرغم ظرفیت چشمگیر و تنوع ژنتیکی غنی در این حوزه، فقط 480 میلیون دلار بوده است.

وی، توفیق یک زنجیره ارزشمند در حوزه گیاهان دارویی را نیازمند یک تقسیم کار صحیح دانست و گفت: نکته مهم در اجرای آن، هم‌افزایی میان بخش خصوصی و بخش دولتی استان است. چراکه به دلیل طولانی بودن زنجیره ارزش گیاهان دارویی و تنوع تخصص‌ها و منابعی که لازم است منجر به تحقق اهداف و موفقیت کسب و کار شود، می‌بایست امکانات و توانمندی‌های دولتی در کنار بخش خصوصی قرار گیرد. به عنوان مثال در حوزه استانداردسازی گیاهان دارویی و نیز تجهیز آزمایشگاه‌های مرجع و نیز ایجاد مرکز نوآوری، موضوع بذر و نهاده و فعال سازی مکانیزم کشت قراردادی، دولت میتواند حمایت لازم را بنماید. امیدواریم با گسترش این حوزه از کسب و کار در کشاورزی شاهد توسعه اقتصاد کشاورزی و پایداری جامعه روستایی باشیم.

لینک کوتاه : https://news.mccima.com/?p=32138

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.